Droomvilla aan de bosrand 

Glamour, luxe en bijzondere materialen

Hip, sexy, glamoureus. Het interieur van deze immense en heerlijke droomvilla ademt de sfeer van een hippe nachtclub of een luxe vijfsterrenhotel. Sexy materialen, prachtige kwaliteitsmeubelen en een wellness om van te watertanden. Het fraaie interieur komt onder meer voort uit een meer dan geslaagde samenwerking tussen Versteegh Design en Klaarenbeek Interieurs. “Deze samenwerking is te goed geweest om elkaar uit het oog te verliezen.”

“Sexy”, is Albert Klaarenbeek, eigenaar van Klaarenbeek Interieurs, uitgesproken als hem gevraagd wordt de sfeer van de prachtige villa te omschrijven. “Een nachtclubsfeer zonder ordinair te zijn. Veel luxe en rijke materialen, oog voor detail en hoogwaardige oplossingen en afwerkingen waar de kwaliteit van afdruipt.” Ook Stephen Versteegh is zeer te spreken over het eindresultaat. “Echt een droomwoning, die past bij dit gezin.” In eerste instantie werd Stephen Versteegh, eigenaar van Versteegh Design, gevraagd om de reeds aanwezige wellnessruimte om te toveren tot een paradijs. Een heerlijke genietplek om te ontspannen en te genieten van de vrije tijd. Een ruimte waar de sfeer hangt van een luxe vijfsterrenhotel.

Binnen en buiten 

“Door deze ligging was het voor mij vanzelfsprekend om deze natuur ook naar binnen door te trekken naar wellnessruimte. Zo hoef je vanuit de wellness geen seconde van het uitzicht op de bossen te missen. Van oudsher hadden de bewoners een zwembad waar een touw bovenhing, dat touw diende ook een rol te spelen bij dit zwembad. Om het meer te laten zijn dan een accessoire en een knipoog naar het verleden, heb ik het gebruikt in mijn visie om binnen en buiten in elkaar over te laten lopen. Het houten buitenterras loopt nu bij de grote schuifpui door in het hout van de doucheruimte richting het zwembad. Aan de overzijde van het zwembad vindt het terras zijn voortgang naar de overkant. Het touw in het midden maakt de illusie compleet. De vraag is of‘je het met een grote zwaai redt tot de overkant? Verder zorgen de luxe materialen voor een heerlijke beleving. Zo zijn de panelen voor de technische ruimte en het plafond afgewerkt met leer, waardoor de ruimte warmte en sfeer uitstraalt”, geeft Stephen aan. In de wellnessruimte is verder de stoomcabine voorzien van een fotoprint van een bos in de mist. In combinatie met de stoom in de cabine wordt het beeld nog realistischer. De achterwand van de sauna is voorzien van strookjes oud hout. Deze afwerking loopt ook buiten de sauna door tot achter het relaxbed. Hierdoor worden de sauna en de relaxruimte met elkaar verbonden en wordt de sauna geen los element in de ruimte. De verlichting in de sauna is indirecte led-verlichting onder de banken. De kleur van de verlichting kan worden aangepast aan elke gewenste sfeer.

Overeenkomsten

Zijn werkwijze, stijl en visie op de wellnessruimte sprak de opdrachtgevers dermate aan, dat Stephen ook gevraagd werd om mee te denken over de inrichting van de slaapkamer, badkamer en overige ruimtes in de villa. Tijdens deze gesprekken maakt de bevlogen Stephen kennis met Albert Klaarenbeek van Klaarenbeek Interieus. “Al vrij snel merkten we dat onze stijl en smaak overeenkomsten hadden en dat we begrepen wat de woning nodig had om aan de eisen van de opdrachtgevers te voldoen. We zaten goed op één lijn. Daarnaast hadden we ook op persoonlijk vlak al snel een klik, wat uiteraard bijdraagt aan een slagen van een dergelijk omvangrijk project“, aldus Albert, samen met zijn broer aan het roer van de reeds 106-jarige kwaliteitszaak. Een zaak die vroeger vooral bekendstond om de traditionele  interieurs, maar ook steeds meer naam maakt met moderne en luxe meubelen.

Vertaalslag 

De opdrachtgevers zijn zeer bereisde mensen, weten wat er te krijgen is op de wereld en hadden een duidelijk beeld van wat ze wel en niet wilden in hun woning. “Dan helpt het dat ze aan tafel zitten met vakmensen als Stephen en ikzelf. Wij zijn continue met ons vak bezig, reizen veel, bezoeken beurzen en kijken naar het werk van collega’s. Door de aanwezige kennis van de markt en rijke materialen kun je tijdens de gesprekken met de opdrachtgever snel schakelen en kun je hun woonwensen goed vertalen naar de werkelijkheid. Daarbij kun je natuurlijk ook nog zaken van elkaar opsteken. Of Stephen me verrast heeft? Zijn keuze om leer toe te passen in de wellnessruimte was voor ons een eyeopener. Wat de toekomst brengt? Deze samenwerking is te goed geweest om elkaar uit het oog te verliezen.”

Goede balans

Stephen Versteegh: “Het resultaat is fantastisch. Samen met diverse partijen uit het hoge segment hebben we een droomvilla voor de opdrachtgevers gerealiseerd. Het interieurontwerp is een pallet van warme en bijzondere materialen geworden, waarbij continue de balans gezocht moest worden tussen de rijke uitstraling en de overdadigheid van texturen. Een totaalplaatje dat klopt. Een interieur met een kosmopolitische, luxe, rijke uitstraling, dat doet denken aan een vijfsterrenhotel. Alleen het beste en mooiste was goed genoeg. Kijk alleen al eens naar de prachtige lamp van Brand van Egmond in de garderobe. Een prachtige creatie en tevens een fraaie uiting van de liefde tussen het echtpaar. De lamp is vormgegeven als een ring en is het cadeau dat ze elkaar gaven op hun huwelijk. Een mooi gebaar van mooie mensen.”