Jasper & Jansen ijssalon

Twee jonge ondernemers met een duidelijke visie begonnen met het maken van ambachtelijke kwaliteitsijs. Door het gebruik van ecologische ingrediënten produceren ze ongelooflijk lekker ijs. De nieuwe vestiging in Leiden moest eigenzinnig worden, origineel en het ecologische uitstralen. Verder is Jasper en Jansen een nieuwe speler in de markt en moest hun identiteit worden uitgewerkt voor de nieuwe winkel. Naast het ijs verkoopt Jasper en Jansen ook vers gebrande koffie en thee en zelfgemaakte bonbons.

De uitdaging was om elke product groep zijn eigen uitstraling te geven binnen het Jasper & Jansen concept.

Het ontwerp is opgebouwd uit degelijke en natuurlijke materialen. De achterwand is voorzien van een rode huisstijl kleur en is meteen de blikvanger van de zaak. Hier bevind zich ook de lange ijs vitrine. De rechter en linker wand zijn hetzelfde uitgevoerd in eiken. De koffiebar laat alle aspecten zien van het maken van een originele espresso. De chocolade wand is een soort laboratorium geworden, tientallen stolpen herbergen de zoete lekkernij. Elke bonbon soort zijn eigen presenteer plankje, een zorgvuldig geproduceerd plankje met ronde richel fixeert de stolp. De wand afwerking van beide wanden zijn verbonden door het houten plafond, hiermee ontstaat een driedeling in de winkel. Het voorste deel geeft de klant gelegenheid te zitten bij het genot van de koffie of ijs. Het midden deel is de koffie en chocolade wand en het achterste deel is de ijswand.

De robuuste meubelen en natuurlijk materialen geeft de winkel een trendy, ecologische en eigen gezicht. Een plek om even te genieten van een korte vakantie.

Kijk ook eens naar het ontwerp van de “Even Apledoorn bellen” ijskar