Nova Yachting, kantoorinrichting ontwerp

Bij de verhuizing naar een nieuw pand was de vraag naar een nieuw kantoorinrichting ontwerp met een duidelijke verwijzing naar de nautische branche waarin ze opereren.

De uitdaging was om niet het standaard pad op te gaan door het gebruik van patrijs poorten en ankers.

Nova Yachting is een vooraanstaand scheepsmakelaar gevestigd in Bruinisse, die werkt als importeur voor beroemde merken als Hallberg-Rassy, maar ook voor innovatieve nieuwe collecties zoals de hybride Greenline motorjachten.

Het kantoor heeft een combinatie gekregen van tapijttegels en hout. Het hout loopt als een steiger door de gang. Tussen het hout is een strookje rubber toegepast, net als de berubbering van een scheepsdek. Een ronde maatwerkbank bij de entree geeft een prachtig uitzicht naar de showroom waar de zeiljachten liggen. Voor de balie staat er een stamtafel, gemaakt van oud scheepshout. De gaten van de oude verbindingen zitten nog in de tafel. De leren stoelen zijn ook grof afgewerkt met de naden aan de buitenkant en hebben dezelfde stoere karakter als de tafel.

De spreekkamer bevat ook de combinatie van tapijt en hout. Hier loopt het hout door tot in de wand, waarin een nis met uitsparing plaats biedt voor een presentatie scherm. De ronde, holle vorm van de balie en ronde, holle wand staan symbool voor respectievelijk presenteren en het ontvangen van de gast. De achterwand is uitgevoerd in de blauwe huisstijl kleur.

Door het gebruik van frisse kleuren ontstaat er een sportief en maritieme sfeer, zonder de expliciete kantoor uitstraling.

Het project is ontworpen en gerealiseerd door Eckhart in 2010. Stephen Versteegh was als medewerker van Eckhart de interieur architect van het Nova Yachting project.