Villa ontwerp Thailand

Een Villa ontwerp voor in de bergen net buiten Bangkok. De opdrachtgever wilde een praktisch ingerichte villa met mogelijkheid voor logies en veel ruimte. Daarnaast moest de villa open zijn, maar ook de nodige privacy bieden.

Het huis is ontworpen met een knipoog naar de traditionele Thaise huizen. Grote meerdere overlappende daken, voorzien van de typische Thaise punten.

De begane grond is bereikbaar via een stepstone trap op 1 meter hoogte, veilig tegen slangen en water. Het huis wordt omringd met bamboe beplanting van zo’n 2 meter hoog. Vanaf het grondniveau kijk je zo niet het huis in, terwijl je wel vanuit het verhoogde terras over de bamboe kijkt. Onder de grote daken is het huis zoveel mogelijk open gehouden. Elk raam is voorzien van shutters. Hiermee is de wind te sturen en is het mogelijk het huis te koelen zonder airconditioner. Het is huis heeft een centrale gang met aan 1 zijde de gasten verblijven en een gecombineerde badkamer.

De ander zijde heeft een ruime master bedroom, inloopkast en  badkamer. Alles is zo opgesteld dat de muren vrij blijven en er een ruimtelijk effect ontstaat. De achterzijde van de woning is de leefruimte. Een grote eettafel staat centraal, deze is al te zien bij binnenkomst aan de voorzijde. De woonkamer en keuken zijn ook wederom zo ingericht dat de muren vrij blijven en dat er maximaal loopruimte is. De schuifdeuren verbinden de studeerkamer met de woonkamer. De betonnen en vergrijsde houten vloer, witte muren en donkere lamellen geven het huis een basic en grafische uitstraling.