Maison & Object beurs Parijs 2012

Twee maal per jaar vind er in Parijs een interieur beurs plaats, 1 met de winter collectie en 1 met de zomer collectie. De beurs was hartje winter, maar is duidelijk de zomer beurs. Naast de welbekende meubelen vind je hier ook een groot assortiment decoratie, planten, wellness, antiek en kunst, dus het interieur is zijn ruimste begrip. Ook een duidelijk verschil met andere meubel beurzen is het aantal concept matige en kunstzinnige objecten, soms direct toepasbaar, soms als object om je aan het denken te zetten.

Ik weet niet of het normaal is in Frankrijk of dat we nu eindelijk verlost zijn van de grijs en bruin tinten. Rochebobois staat altijd al bekend om zijn uitbundige kleuren, echter zag ik in Parijs ook de Italiaanse merken die kleur in de interieurs hadden. de kleuren zijn nog wel erg vergrijsd en nog niet zo uitbundig, maar het is een begin naar iets nieuws. Een mooi voorbeeld was de stand van Porado, mooie blauwe tinten bij elkaar , maar ook producten die verrassend zijn voor een Italiaans merk, misschien wel bijna Nederlands uitziend.

Baxter staat bekend om zijn grote leren banken, klassiek, maar stoer, echter in Parijs hadden ze een compleet nieuwe serie. Klassiek in een modern jasje, bijna een soort retro stijl. De metalen tafels lijken zo te komen van een metaal bewerker.

Opvallend waren de vele schedels als decoraties, zelfs op verschillende stands waren er Kristal skulls te zien, zelfs bij Ralph Lauren. Zou het een invloed zijn van de Maya’s en het eindigen van de Maya kalender op 21-12-2012 met het einde van onze wereld? Het verhaal/ mythe is dat de glazen skulls uit de maya tijd een schild opwerpen om ons te beschermen tegen het naderde onheil.

In Parijs waren ook bekende merken op hoog niveau zoals Cavalli en Fendi, echter waren deze stand beveiligd als een fort en was onmogelijk om foto’s te maken.

Parijs Maison & Object was een leuke aanvulling op de bestaande beurzen, allicht minder meubel merken, maar wel weer verrassende Franse merken. Verder een overvloed aan decoratie.