Eén gezinswoning metamorfose

Een oud en uitgeleefd huis in Vlaardingen dat geheel verbouwd en gerenoveerd moest worden. De bewoners vroegen Versteegh-Design om een ontwerp te maken sterk rekening houdend met het lage budget.

Om de ontwerp kosten niet te zwaar te laten drukken op het budget werd er gekozen voor een interactieve interieursessie van enkele uren. Na deze sessie hadden de bewoners een plattegrond schets voor de begane grond en de badkamer, adressen om goedkoop design in te kopen, verlichtingsplan en kleuren advies. Vanaf hier was het aan de bewoners het ontwerp naar eigen inzicht in te vullen en te realiseren.

In de woonkamer is er gekozen een deel van het plafond te verlagen om zodoende ruimte te krijgen voor inbouw spots. Door deze oplossing valt ook de rail voor de gordijnen weg. De achterpui werd voorzien van een grote schuifpui. Door de minimale ruimte in de woonkamer werd er gekozen voor 1 bank en royale eetkamer stoelen die met bezoek makkelijk bij de woonkamer getrokken kunnen.

In de kleine badkamer was er de wens om een dubbele wastafel , inloop douche en toilet toe te passen. Hierbij werd de breedte van het toilet 1 tegel breedte gehouden, hiermee is het toilet slechts 60 cm breed. Toch is het mogelijk het toilet comfortabel te gebruiken.

De woning is verder uitgevoerd in grijs tinten en bruine natuur tinten. Zij houdt van landelijk  accessoires, hij houdt van minimalistisch, dit brengt het huis mooi in evenwicht.

In de foto serie is te zien wat de start situatie was en het eind resultaat.