Interieur Ontwerp Projectontwikkeling Watertuinen

In Maasdijk verrijst de Watertuinen, een nieuwbouwwijk van circa 143 woningen. In een drietal fases wordt er een moderne en bovenal duurzame woonwijk gerealiseerd. In de Watertuinen komen eengezinswoningen, twee-onder-eenkapwoningen, vrijstaande woningen en patiowoningen. Deze diversiteit in verschijningsvormen en ruime keuzevrijheid qua indeling en uitvoering maken van de Watertuinen een aantrekkelijke wijk. De Watertuinen is een bouw combinatie van Van Mierlo en Weboma bouwmaatschappij.

De huizen zijn ontworpen van binnen naar buiten: een logische plattegrond, geen loze hoeken of deuren op een onhandige plaats en een mooie indeling van de kamers.

De ontwerpen voor de woningen in de Watertuinen laten zich typeren als luxueus, dynamisch en modern, maar hebben bovenal een dorps karakter. Zijn ontwerpen zijn gebaseerd op ambachtelijkheid en het gebruik van de meest bijzondere materialen. Wonen heeft alles te maken met wensen en ideeën, maar bovenal met emoties.

Versteegh-Design werd gevraagd om drie typen huizen te voorzien van een interieur ontwerp. Gekozen werd om drie verschillende gezinssituaties en drie verschillende interieur stijlen weer te geven in de gehele woning.

STOER EN LANDELIJK

De stijl is landelijk, echter mee minimalistisch en stoerder. Natuurlijke elementen en materialen met voelbare texturen.

Het gezin heeft twee tieners met elk een eigen kamer en een gedeelde badkamer. De ouders hebben een ruime slaapkamer met links een eigen badkamer en rechts de garderobe. Voor beide badkamers is er gekozen voor geen bad, hierdoor is een ruime badkamer mogelijk met royale inloop douche.

Op de begane grond is de voorkant gereserveerd voor de woonkamer, de haard functioneert als scheiding naar de eetkamer. De achterkant bevind zich de bijkeuken en keuken met toegang tot de tuin.

KLASSIEK & LUXE

Uitgesproken en warme materialen. Klassiek niet door antieke meubelen, maar nieuwe ontwerpen geïnspireerd op de oude klassieke stijl. Een combinatie van bijzondere materialen en hoge afwerking geeft het interieur de luxe uitstraling.

Een ouder echtpaar, waarvan de kinderen al uit huis zijn. De klein kinderen komen wel regelmatig logeren met de ouders. Het huis is voorzien van een logeer kamer op de verdieping met eigen badkamer en toilet.  Op de zolder bevind zich een tweede logeerkamer met eigen douche. De zolder geeft ook plaats aan de seizoenskleding en opslag. Ondanks de leeftijd van het echtpaar houden zich nog regelmatig bezig met hun inmiddels overgedragen bedrijf. De kantoor ruimte op de eerste verdieping is een volwaardige werkruimte voor twee, inclusief archief.

De beganegrond heeft een zeer royale woonkamer met haard en tv. Een aparte zithoek in de vide geeft de lezer een rustig en intiem hoekje. bij de familie diner wordt de grote vierkante tafel gebruikt, hier kun je de hele avond heerlijk na tafelen. Voor een ontbijt of lunch met twee wordt het kook eiland gebruikt in de keuken.

MODERN & DESIGN

Strak en Minimalistisch en toch de balans te vinden om het interieur warm en gezellig te maken. De combinatie van contrasten; van lichte en donkere, gladde en grovere materialen en moderne design klassiekers en nieuwe ontwerpen.

De woonkamer is voorzien van een strakke hoekhaard. Daarnaast functioneert de keuken met dubbele lounge bank als tweede woonkamer. Hier wordt tijdens het koken de dag doorgenomen. Op de verdieping heeft de master bedroom een eigen badmaker met ligbad, inloop douche. Aan de andere zijde van de slaapkamer bevindt zich een grote inloopkast. De tweede badkamer is het domein van de dochter. De zolder is een multifunctionele ruimte, hier bevind zich de fitness, game hoek en werk en knutsel tafel met lage bergkasten.