Informatique winkel interieur

Informatique is als computer internet winkel een begrip in de omgeving Rotterdam. Het was daarom ook wel heel bijzonder dat onze maatwerk partner Pruko, Versteegh-Design vroeg mee te denken over het interieur van de nieuwe Informatique flagship store in Berkel en Rodenrijs. De bouw van het nieuwe pand was reeds gestart, echter de indeling van de winkel was nog niet definitief.

Aan de hand van een vlekkenplan kregen alle functies in de winkel een plaats, hierna konden de meubels, vloer- en wand afwerking vastgelegd worden. Door nauw overleg met de klant en Pruko werden de maatwerk meubels uitgewerkt. Door het ontwerp aan te passen aan de productie mogelijkheden en materialen was het mogelijk binnen het gestelde budget te blijven.

De winkel heeft twee in en uitgangen, die recht tegenover elkaar liggen. Door een kleur verschil in de vloer zijn deze ingangen met elkaar verbonden. Deze loper functioneert als een leidraad door de winkel.

De afwerking van het interieur is tweeledig. Door een niet afgewerkt plafond krijgt het interieur een industriƫle look. Daarnaast zijn de meubelen strak, minimalistisch en sober gehouden. De producten moeten straks de hoofdrol hebben in het interieur.

De meubelen zijn een mix van grafisch en architectuur ontwerp geworden. Grafisch door de harde combinatie van de huiskleur blauw en wit. Architectuur door de meubel opbouw uit grote rechthoekige blokken. Bij het meubelontwerp is er uitgegaan van een vast stramien waarbinnen elk meubel ontworpen is. Hierdoor zijn alle meubelen, ondanks hun verschillende functies, een duidelijke vormfamilie en ziet de winkel er overal eenduidig uit.

Aan de hand van de maatwerk tekeningen van Versteegh-Design zijn de maatwerk meubelen gerealiseerd door Pruko.