Masters of LXRY 2012

Champagne, dure jachten, horloges, vakanties, audi’s. Alles is te koop op de Masters of LXRY 2012 in de RAI in Amsterdam. Donderdagavond 6 December was de opening van de luxueuze beurs en bekend Nederland paradeerde was aanwezig om te proosten op het luxe leven.

Na de tiende editie van de Miljonair-Fair verandert de wereldbekende beurs dit jaar haar naam in Master of Luxury. Dit exclusieve event zal zich nog nadrukkelijker richten op de inhoud en het meest bijzondere aanbod op het gebied van luxe. Het evenement draait vooral om exclusiviteit, kwaliteit, duurzaamheid en ambacht.

Meer dan 300 nationale én international merken presenteren zich van 6 tot 10 december op het Europacomplex van de Amsterdamse RAI.

Heeft de economische crisis ook invloed op de rijken? Ja en Nee.

De beurs is dit jaar maar liefs gehalveerd ten opzichten van 2011 en de echte rijken merken ontbreken, bijvoorbeeld geen Bentley en Roll Royce. Echter is er genoeg te zien aan zeer mooie spullen en design op de beurs en het is zeer zeker de moeite waard om je te laten inspireren wat voor moois het leven allemaal te bieden heeft.

Gek genoeg was het de Leger des Heils stand die mij het meeste opviel. Als eerste verwacht je ze niet op de beurs, maar ten tweede was de stand een prachtig verlicht en mooi conceptmatig en goed vormgegeven.

Goed design is niet altijd meetbaar aan de hand van de kostprijs.

Meer luxe is te vinden in de Villa new Classic Luxery, waar de ontwerper Marco van Ham met tientallen partners een woon en tuin concept presenteerde. Onder de partners allemaal werkzaam in het hoogste segment van de interieur markt zoals; Bergers Interieurs, voor luxe meubelen, VSB wellness,  Niek Roos voor serres en dakramen DK home, Boley haarden en Culimaat voor een maatwerk keuken.

Deze stand gaf meer aanleiding om luxury foto’s te schieten en een meer Masters of LXRY gevoel.