Ubisoft kantoor inrichting

Is het niet de droom van elk kind… voor je werk bezig zijn met computer games? Een meters lange kast vol met de nieuwste games, je bureau vol met de computer game karakters. Ubisoft is de ontwikkelaar van verschillende bekende computer games. Door de groei van de Nederlandse markt was het noodzakelijk nieuwe huisvesting te zoeken voor hun vestiging.

Samen met Bergers Interieurs werd een ontwerp gemaakt voor hun nieuwe kantoor inrichting.

De Ubisoft medewerkers verschillen nogal van de doorsnee kantoormedewerkers. De gemiddelde leeftijd ligt laag en daarnaast zijn ze omringd met de games en de karakters die ze op de markt brengen. Daarnaast was behoefte aan een ruimte om te gamen.

Het kantoor bestaat uit 3 afdelingen met ruim 20 werkplekken. De uitdaging lag in het maken van een open en transparant kantoor. Daarnaast moest de finance afdeling geen last hebben van de levendigheid van de marketing afdeling en was er ook de wens van grote en kleine spreekkamers. Doormiddel van indelingsconcepten werd er gespeeld met de verdeling van de grote ruimte. Na de keus van een concept werd dit verder uitgewerkt in een plattegrond met verlichtingsplan. De spreekkamers en keuken zijn uiteindelijk geplaatst in het hart van het kantoor. Zo zijn deze functies door alle omringende afdelingen goed bereikbaar en hebben ze ook een scheidende functie tussen de afdelingen. Glaspanelen met lamellen zorgen voor de juiste transparantie of verduisterende functie van de spreekkamers. Een verwijderbare wand verbindt de twee spreekkamers tot een immense presentatie / vergaderruimte. Het nieuwe Ubisoft kantoor maakt dé klik tussen een functioneel en efficiënt werken en dé fun-factor van hun producten.