Cube Sauna Ontwerp

VSB Wellness is een Nederlands bedrijf in de wellness industrie, van oudsher zijn het de specialisten in het bouwen van custom-made hoogwaardige sauna, VSB staat dan ook voor Vugt Sauna Bouw. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een volwaardige partner in de wellness markt  en produceren ze elke wellness behandeling en binnen- en buiten zwembaden. Inmiddels is Versteegh-Design betrokken als ontwerper bij veel wellness projecten, de logische stap was dan ook om een geheel nieuwe sauna ontwerp voor VSB.

De Cube Sauna design door Versteegh-Design

De sauna kenmerk zich door het gebruik van vele latten hout. Het eerste idee voor een nieuwe sauna was dan ook het gebruik van plaat materiaal. Een blokken stramien waar alles op op gebaseerd is in de sauna. Het doorkruist de banken, rugleuningen en zelfs de glasverdeling loopt mee. Het serene lichte hout beperkt zich niet tot de glas wand, maar steekt zelfs iets door, waarna het uiteindelijk stopt tegen de stoere rand van verroest metaal.

De verlichting is een RGB strip, door een speciaal productie proces is deze techniek beschermd tegen water en hitte invloeden van de sauna. Desgewenst kan de sauna gekleurd worden in elke kleur.

De kachel is geheel geïntegreerd is de wand van de sauna.

“Vanaf een schets idee tot de realisatie van de sauna was een leuk proces, waar je eerst met de technisch tekenaars een de sauna tot elk detail wordt uitgetekend. Door de innovatieve vormgeving was het nodig de sauna op een nieuwe manier technisch op te bouwen. Dat heeft wel eens wat discussie in de tekenkamer en uiteindelijk de werkvloer opgeleverd. Soms bouwde de fabriek kleine modellen hoe een hoek of aansluiting zou worden, dit resulteerde weer in nieuwe inzichten om tot weer een betere oplossing te komen. Uiteindelijk is het wel mooi om te zien dat iedereen mee ging denken in de nieuwe visie en hoe dan een schets ontwerp tot leven kwam.”

De Cube sauna heeft een nieuwe frisse uitstraling en neemt afstand van de traditionele Finse sauna’s. Een frisse wind in de saunamarkt.

De Cube werd voor het eerst getoond op de Batibouw beurs in België. De presentatie van de Cube werd beloond met een Batibouw Design Award Nominatie en was een succes op de VSB Wellness stand.