Ontwerp Multifunctionele Balie

Binnen de Hoge School voor de kunsten Codarts in Rotterdam kwam de vraag naar een multifunctionele balie voor studenten.

Oud-Collega van Eckhart, Annemiek Manni, is nu werkzaam binnen Codarts en zocht een partner om samen te brainstormen over hoe verschillende functies allemaal samengebracht konden worden tot één centraal punt voor de studenten. En zo werkten we, na enkele jaren, weer samen aan een ontwerp.

De nieuwe balie moesten verschillende functies verenigen, zoals werkplekken, een helpdesk voor studenten, prikbord, maar ook de pasfoto service moest geïntegreerd worden. Daarnaast moest de balie open en transparant zijn, maar toch ook afsluitbaar.

Ook was de ruimte beperkt en moest er rekening worden gehouden met de eisen voor een werkplek; daglicht, akoestisch afgeschermd van de kantine en beschermd tegen tocht.

In het ontwerp werd er een zeer tijdloze box ontworpen met veel glas. De balie steekt steekt iets uit, dit geeft niet alleen een mooi punt om je te melden, maar ook ontstaat er een nis waar de student kan staan, zodat je vanuit de balie met witte achtergrond de pasfoto kan maken.

De kleuren zijn zwart-wit gekozen, waarbij het zwart de functie heeft van een mededelingen bord. Een rolluik geïntegreerd in de koof zorgt ervoor dat de balie afgesloten kan worden.