Glamour Wellness Interieur Ontwerp

Na haar modellen carrière is de opdrachtgeefster, samen met haar familie, gesetteld in een villa in de bossen van Bosch & Duin. De uitdaging lag in het vertalen van haar voormalige jet-set bestaan in het interieur. Een interieur met een kosmopolitische, luxe, rijke uitstraling, dat doet denken aan een 5 sterren hotel.

Het interieur ontwerp is een pallet van warme en bijzondere materialen geworden, waarbij continu de balans gezocht moest worden tussen de rijke uitstraling en de overdadigheid van texturen.

Maar bovenal moest huis leefbaar worden, ook voor de kleine kinderen. Om toch even te kunnen uitpakken met bijzondere materialen, werd voor de volwassenen een eigen domein gecreëerd met slaapkamer, inloopkast en badkamer. Hier werden bijzondere afwerkingen gekozen van royale stoffen, een leren vloer en wanden en bijzonder stukwerk.

In het zwembad worden deze materialen voortgezet. De uitdaging hier lag in het ontwerpen van een wellness ruimte zonder tegelwerk. Tegels vielen namelijk in niet in de smaak bij de opdrachtgevers. Achter de grote schuifdeuren bevindt zich de technische ruimte. De deuren zijn bekleed met leren panelen. Dit leer zien we ook terug op het verhoogde plafond. Door deze zachte afwerking wordt de akoestiek sterk verbeterd in het zwembad.

Binnen=Buiten

Door de ligging van het huis  in de bossen was het voor mij vanzelfsprekend om deze natuur ook naar binnen door te trekken, zo de wellness in. Op deze manier hoef je in de wellness geen seconde van het uitzicht op de bossen te missen.  Het houten terras buiten loopt bij de grote schuifpui door in het hout van de douche ruimte naar het zwembad. Aan de overzijde van het zwembad vindt het terras zijn voortgang naar de overkant. Het touw in het midden maakt de illusie compleet; zal ik het met een grote zwaai redden naar de overkant?

In de wellness ruimte is de stoom cabine voorzien van een fotoprint van een bos in de mist. In combinatie met de stoom in de cabine wordt het beeld nog realistischer. De achterwand van de sauna is voorzien van strookjes oud hout. Deze afwerking loopt ook buiten de sauna door tot achter het relax bed. Hierdoor worden de sauna en de relax ruimte met elkaar verbonden en wordt de sauna geen los element in de ruimte.

De verlichting in de sauna is indirecte LED verlichting onder de banken. De kleur van de verlichting kan worden aangepast naar elke gewenste sfeer.

Het project is uitgevoerd door VSB Wellness

Fotografie door Michael van Oosten