Minimalistisch interieur gevuld met Design Klassiekers

Een minimalistisch interieur waarbij het de kunst was om het niet te koud en kil te laten ogen.

“Anders lijkt het net een ziekenhuis”, zei ik. ” In een ziekenhuis voel ik me juist thuis.” antwoordde de opdrachtgeefster.

Gelegen op de Kop van Zuid in Rotterdam is er prachtig uitzicht op oude pakhuizen, kranen en een haven.

De woning zelf heeft een bijzondere indeling. Bij binnenkomst sta je meteen in de keuken en eetkamer. Deze is via een vide verbonden met de woonkamer op de eerste verdieping, wat hierdoor veel licht geeft. De splitsing geeft de keuken een belangrijke functie in het huis. Het kookeiland moest ruim plaats bieden om gezellig koffie te drinken. Met mooi weer gaan de deuren open naar het kleine balkon. “Met het zicht op de haven zitten we dan half binnen,half buiten.” Daarom zal veel bezoek misschien wel nooit de weg naar boven vinden en gezellig in deze ruimte blijven zitten.

De slaapkamers bevinden zich op de tweede verdieping. Op de bovenste, derde, verdieping bevindt zich de werkkamer.

In de werkkamer werd de trapleuning geïntegreerd met een mini pantry om koffie te kunnen zetten tijdens lange werk avonden. Een schuine muur in de woning werd vervangen door een glaswand zodat er een speelse doorkijk ontstond naar de slaapkamer. In de slaapkamer is het bed centraal geplaatst tussen de twee deuren. In de achterwand van het bed zijn twee garderobekasten links en rechts geplaatst. Hierdoor is er veel kastruimte en is de slaapkamer mooi symmetrisch geworden. Het bed in het midden geeft een ruimtelijk gevoel.

De woonverdieping heeft een minimalistische leeshoek met een relax fauteuil van de aluminium groep, ontworpen door Charles en Ray Eames (Vitra). Aan de andere zijde van de trap is de woonkamer met een haard en televisie geïntegreerd in een wandkast. Naast de Rambla bank (Sur & Plus) staat een leren PK22 fauteuil van Fritz Hansen.

De maatwerk trap kreeg een houten uitstraling, welke als een warm lint tussen de verdiepingen ligt. Door  het gebruik van verschillende houtsoorten is er kleur toegevoegd aan de woning. Een kast is geïntegreerd onder de trap bij de keuken om toch maximale bergruimte te creëren. Door het opbergen van alle spullen achter gesloten deuren kan een minimalistische woning sereen blijven.