Zwart en Wit Wellness met Allure

Een Wellness Design waarbij Versteegh-Design werd gevraagd om mee te denken over de styling en afwerking van de ruimte. Met de keuze van de juiste materialen en kleuren wordt een zwembad een wellness met de allure van een klassieke woonkamer.

Bij het zien van de plannen van de architect kwam bij mij meteen het idee op om de ijzeren dakconstructie sober zwart te maken en de rest van de ruimte juist zo licht mogelijk. Hierdoor zie je mooi de ritmiek van de constructie en geeft het ook een grafisch beeld. De andere objecten die mogen spreken zijn de mozaïek wanden en de baden. Deze werden ook donker uitgevoerd.

Het zwembad en whirlpool zijn beide in hetzelfde mozaïek uitgevoerd, zodat deze mooi  in elkaar overlopen en rust creëert in de ruimte.

De metalen dak constructie heeft een overeenkomst met de oude stations uit het stoom tijdperk en daarom werd er gekozen voor kroonluchters en een ligfauteuil met een jaren 20 uitstraling.

Door het gebruik van enkel zwart/wit ontstaat er een mooie rustige, serene sfeer die zo belangrijk is in een wellness ruimte, ook is het een knipoog naar de eerste zwart-wit films en het jaren 20 gevoel.

De opdrachtgever wilde het bad een nog iets klassiekere look geven en dit werd simpel aangepast door meer klassieke en weelderigere kroonluchters boven het bad te plaatsen. De verlichting bestaat naast de kroonluchters uit wandlampen en led strijk verlichting in de schuine kap. Met de RGB LED is het mogelijk de kap elke  gewenste  kleur accent te geven.

Dit is pas zwemmen met allure!

Het project is uitgevoerd door Waterstijl

Fotografie door Michael van Oosten