Een appartement interieur ontwerp met metropolitisch gevoel…Rotterdam wereldstad!

De Wilhelmina pier in Rotterdam is momenteel dé plek waar veel nieuw hoogbouw verrijst. Aan het begin van deze pier staat het nieuwe Luxor theater en aan het einde staat in al zijn glorie het historische hotel New York. Hiertussen staan de hoogste woontorens van Nederland; de eerste was de Montevideo, vervolgens rees de New Orleans (welke op dit moment de hoogste woontoren van Nederland is) en sinds kort staat hiernaast de door Rem Koolhaas ontworpen ‚de Rotterdam’.

Op één van de bovenste verdiepingen heb je een magnifiek uitzicht over de stad. De ene kant biedt zicht tot aan Den Haag en de andere kant biedt zicht over de Europoort naar de Noordzee. ’s Avonds ontstaat een spel van lichtjes en hierdoor beleef je de stad weer totaal anders.

Het hoge appartement bestaat uit twee verdiepingen met een vide. De ramen zijn enorm en rijken van vloer tot aan plafond. Dit vraagt om een modern interieur.

Zelf vind ik het belangrijk dat in een appartement de stijl en het gebruik van materialen doorloopt in alle ruimtes. Daarom werd er een uitgesproken stijl gezocht in maatwerk meubilair met grote blokken, geïnspireerd op de natuurplaten aan de gevel. De kasten zijn uitgevoerd met grote, stoere grepen in een uitgesproken donkere kleur hout. Deze grote vlakken donker hout worden afgewisseld met strak wit stukwerk. Dit geeft het appartement een krachtige- en grafische belijning.

De woonkamer heeft aan één zijde een maatwerk trap, die zeer smal is om geen ruimte te verliezen in de woonkamer. Door de keus van een terugvallende greep voor de trapleuning (de trapleuning bevindt zich dus in een gleuf in de muur) blijft de loopruimte maximaal. Door een terug liggende plint tussen de muur en traptrede lijken de treden los te komen van de verticale muren. De maatwerk trap is in feite ook een opbergkast en tv-kast. Hierdoor is de trap een woonkamermeubel geworden en alle ruimte optimaal gebruikt.

 

Boven op de vide bevindt zich de werkplek. Deze steekt door de vide naar voren en lijkt dus in de ruimte, bijna boven de stad, te zweven. Naast een subliem uitzicht biedt deze oplossing tevens genoeg ruimte achter het bureau voor enkele bergkasten.

De logeerkamer heeft een eigen badkamer met schuifdeuren. Hierdoor wordt een relatief korte wand,waarin zich twee deuren bevinden, een mooie houten afgewerkte wand.

Het hart van het appartement is de grote keuken gemaakt door Culimaat. Het kookeiland heeft een Corian blad en staat centraal in de ruimte met zicht op de eetkamer en woonkamer. De badkamer heeft een kasten- en spiegelwand, geheel van donker hout.

Ik werd ’s ochtends wakker en dacht bij mezelf; “zoveel hout, gaat dat wel goed komen in een badkamer?”

Uiteindelijk geeft juist het hout in combinatie met de Corian waskommen de badkamer de bijzondere uitstraling die we zochten. Aan het einde van de badkamer is een bijzondere douche ontstaan afgewerkt met Bisazza mozaïek. De witte douchebak is dusdanig plat dat deze van de vloertegel naadloos doorloopt in de vloer.

De grote vloer tegels in het appartement zijn wederom een verbindende factor tussen alle ruimtes is het appartement.

De uitvoer van het project en het maken van het maatwerk werd gerealiseerd door Groeneveld & Poirot en met hun oog voor detail en afwerking heeft het appartement een zeer hoog afwerkingsniveau gekregen.

Het appartement heeft een moderne, tijdloze uitstraling gekregen en geeft de bewoner een metropolitisch gevoel…Rotterdam wereldstad!

Foto’s door Peter Baas