Poolhouse ontwerp met „space-ambition”

Na het inrichten van het hele interieur van het huis en de bouw van het poolhouse, wisten ze het even niet meer.

Hoe moest het zwembad ingericht worden?

Op advies van de zwembad leverancier Waterstijl werd Versteegh-Design gevraagd om van een standaard zwembad ruimte iets heel bijzonders te maken. Na het maken van twee ‚veilige’ concepten, die zeker in de smaak zouden vallen bij de opdrachtgever, werd het derde concept heel anders, buitengewoon. Thinking out of the box; alles zou zwart worden, met een wit zwembad en de verlichting in de vorm van strijk licht uit een rechthoekig wandpaneel en plafondpaneel. Het derde concept trok de opdrachtgever juist het meest aan en dit werd het.

De aannemer, de schilder; ze begrepen er niets van. Je maakt een ruimte toch niet geheel zwart?

Uiteindelijk werd een simpel zwembad iets heel bijzonders. De gekleurde LED verlichting drukken een een stempel op de zwembad sfeer. Oranje-geel licht maakt het zwembad oosters, Rood geeft een soort vulkaan effect en blauw-groen licht geeft het zwembad een Spacy, Tron gevoel. Daarnaast zijn er kleur programma’s en knipper effecten mogelijk om elk kinderfeestje om te toveren in disco- zwemmen. Dit project laat zien dat er door de keuze van materiaal en kleuren voor een zelfde ruimte heel veel mogelijk is betreft de uitstraling en sfeer.

Zwembad realisatie door; Waterstijl

Foto’s door Peter Baas