Golfclub ontwerp ‘De Hooge Rotterdamsche’

In het kader van het 25- jarige jubileum van Golfclub ‘De Hooge Rotterdamsche’ besloot het bestuur het clubhuis op te waarderen naar een stijlvolle brasserie. Versteegh-Design werd gevraagd om mee te denken in het ontwerp van een nieuw interieur.

“Het gebouw is oorspronkelijk in de vorm van een slakkenhuis gebouwd. Deze unieke vorm wilde ik gaan benadrukken in het nieuwe ontwerp. De grote ramen van wel 6 meter hoog geeft de bezoeker een uitzicht over de golfbaan en bossen, met in de verte de mooiste skyline van Nederland; Rotterdam. Door ook het groen naar binnen te halen, krijg je een ‘Binnenste Buiten Gevoel’. En door dit ook toe te passen met mooie, bijzondere materialen, krijgt het interieur de allure en chique uitstraling dat past bij de club.”

De centrale kolom van 6 meter werd voorzien met echt levend mos. Deze mos wand geeft het interieur meteen een natuurlijke sfeer en vormt de blikvanger in de ruimte en haalt buiten naar binnen. Op de vloer werd een houtlook pvc vloer gelegd. Deze vloer is relatief goedkoop en slijtvast. Door deze vloer in een klassieke visgraat motief te leggen, denken de meeste gasten dat het een echt houten vloer is.

De ronde vorm is extra benadrukt door maatwerk zitbanken die met de muren meebuigen in de ruimte. Voor de verlichting werden kroonluchters gekozen van Ralph Lauren, deze lampen refereren naar een tijd dat er nog kaarsen werden gebrand.

De functies in het interieur lopen mee in de vorm van het slakkenhuis; de entree aan de buitenkant met receptie, zit lounge, brasserie/ restaurant met een intieme zithoek met haard in het centrale deel van het interieur.

“We hebben de drempel verlaagd en deze golfbaan, die toch exclusief was, voor iedereen toegankelijk gemaakt”, zegt Paul Bergers. “Ik ben enorm onder de indruk van de impuls die dit geeft aan zo’n club. De leden zijn wéér trots, want het was al een mooie golfbaan. Maar als je er nu komt met je relaties of genodigden, dan ben je ook trots op wat er aan de binnenkant te zien is. We hebben daar echt een waanzinnige stap gezet, die wordt gedragen door duizend leden! Het optimisme dat zij uitstralen, is heel bijzonder om te ervaren.”

Interieur realisatie door: Bergers Interieurs

Project Management door; LBMC

Foto’s door: Michael van Oosten