Water Villa Wellness

Een huis waar James Bond graag zijn cocktails zou drinken, met space-achtige uitstraling en een knipoog naar de Retro-Futuristische uitstraling van de jaren 60. Toch staat dit huis staat gewoon tussen de kassen in Nederland.

Het huis is opgetrokken uit een wit kunstof, Corian genaamd en heeft de vorm van een boemerang. De gebogen lijnen van het huis worden doorgezet in grote glas gevels van het huis. Het huis geeft een magnifiek uitzicht over het water en de graslanden.

De bolle kant van het huis is gericht naar het uitzicht, de holle kant van het huis naar de oprijlaan en entree.

In dit huis van het architecten bureau Waterstudio kreeg Versteegh-Design de opdracht om het souterrain te ontwerpen.

Het bochtige lijnenspel van Corian en glas staat op een sokkel van steenstrips. Deze steenstrips zijn de basis voor de vormgeving van de lager gelegen binnentuin in het huis. De buitenmuren lopen door naar binnen en ook de vloeren (zowel buiten als binnen) zijn identiek gehouden. Zo loopt het buitengevoel maximaal mee naar binnen, zo de wellness en badkamer binnen en als een loper door tot het twee persoons bed. Vanuit het bed is er nu maximaal zicht naar buiten, ondanks dat het bed geheel achterin staat.

De sauna staat symmetrisch tegenover de douche en toiletruimte en geeft de ruimte orde en rust. In het midden van de ruimte staat het bad als centrale kom met een mooie kroonluchter erboven. Een verkleinde vorm van het bad vinden we terug in de 2 wastafels, rechts voor hem en links voor haar, wederom perfect in evenwicht.

De binnentuin is voorzien van een wand van bamboe. Dit geeft de ruimte net een knipoog naar de oosterse rust. Verder past de bamboe prima in de grastuin om en rond het huis.

De wellness in het souterrain is een rustpunt geworden in het huis; een samenvloeiing van slaapkamer, badkamer, wellness en een ommuurde binnentuin.

Architect Waterstudio

Wellness Architect Versteegh-Design

Realisatie Wellness VSB Wellness

Fotograaf Michael van Oosten