Directie Kantoor in het hippe Katendrecht

Hoe kom je tot ideeën voor een originele inrichting? Het is de omgeving, de historie en de wensen van de opdrachtgever die allemaal samenkomen tot een idee.

Het oude Rotterdamse havengebied staat op het punt dé nieuwe hippe wijk van Rotterdam te worden. Oude historische panden worden gerestaureerd of verbouwd tot hedendaagse panden met oog op de historie van de buurt.

Een interieur met een moderne invulling van de elegante klasse van weleer.

Dat is ook waar het meubelmerk Baxter voor staat. Baxter is een meubelmerk dat zich kenmerkt door luxe meubelen met een flinke dosis historie in zich. Het zogenaamde New Classic Luxery. De originele Baxter-stijl werd de inspiratiebron om te komen tot de totaalinrichting van het kantoor. Het is dan ook geen verrassing dat het merendeel van de meubelen van Baxter zijn.

Bij binnenkomst is er direct zicht tot de achterzijde van de ruimte. Een kunstwerk tegen de achterwand markeert het einde van de loper die gevormd wordt door de brede plankenvloer van licht eiken 90 graden te draaien ten opzichte van de ruimtes links en rechts. Een lage kast met erboven hanglampen, met een vorm geïnspireerd door klassiek lijstwerk en gemaakt van hedendaags spiegelend glas, maken een transparante scheiding tussen het centrale looppad en de zitlounge. De kasten zijn geverfd in een moderne grijze kleur en voorzien van klassiek lijstwerk als knipoog naar het de klassieke stijl van weleer. De trapruimte van de buren is ook voorzien van dezelfde panelen met lijstwerk.  Hiermee wordt een bouwkundig blok gecreëerd en de sta in de weg in de ruimte wordt een kast die functioneel de ruimte juist afscheidt tussen de werkplek van de spreekruimte. De kast biedt ruimte voor documentatie op de kopzijde en in de spreekruimte is er plaats voor een royaal presentatiescherm. Deze spreekruimte is voorzien van een tapijt op de vloer ter bevordering van de akoestiek.  Het tapijt is voorzien van een geprinte luchtfoto van het schiereiland waarop we ons bevinden, een idee van Paul Bergers. De nijlpaarden op het schilderij zijn het favoriete dier van de gebruiker van de ruimte. Een dier dat niet gevaarlijk toont, maar wel tot één van de sterkste van de savanne behoort.

Een klassieke Italiaanse scooter staat tussen de keuken en zitlounge als een ornament, passend bij de klassieke, chique sfeer en een knipoog naar het Italiaanse meubelmerk, Baxter, in hartje Rotterdam.

Samenwerking Interieur ontwerp en realisatie; Bergers Interieurs

Fotografie; Michael van Oosten