Kantoor inrichting Wolkat Fibre Recycling BV

Is het een bedrijfspand of een oude oorlogsbunker? Zware betonnen dragers en grote betonnen betonplaten waren te zien door de gaten tussen het standaard systeemplafond.

„Het systeemplafond moet er als eerste uit: hiermee creëer je geen speciaal kantoor.”

Juist door de hoogte van de ruimte te benadrukken en het industriële karakter van het beton te tonen ontstaat er iets bijzonders, maar hiermee ontstaan er ook enkele problemen om opgelost te worden. De ruimte moest opgedeeld worden in verschillende kantoorruimtes terwijl we toch het open karakter van de immens lange ruimte wilden behouden. De oplossing kwam door het opdelen van de ruimte door het gebruik van scheidingskasten die los in de ruimte staan. Links, rechts en boven de kasten werd glas geplaatst. Hiermee is het mogelijk om langs de gevel door alle ruimtes te kijken.

Als tegenhanger van het beton werden er warme en akoestische materialen gekozen: een natuurlijk ogende tapijttegel, grote prikborden van kurk en lampen gemaakt van het recycle textiel van Wolkat zelf. Het is toch mooi dat een kantoor past bij het product dat het bedrijf levert.

Door het plaatsten van de kantoorunits langs de glasgevel blijft de binnenruimte geheel open. Door de grote vlakken glas komt het licht zelfs tot achterin de ruimtes. De grote  ruimte is het creatieve atelier waar nieuwe toepassingen voor het gerecyclede textiel bedacht worden. Grote prikborden en kasten geven veel ruimte om jezelf te omringen met alles om tot nieuwe oplossingen met gerecycled textiel te komen.

Het interieur van het Wolkat-kantoor is een spannende mix geworden van harde industriële materialen in de vorm van beton en glas, zachte natuurlijke materialen in de vorm van kurk en textiel en tenslotte mos in de vorm van tapijttegels. Een bijzondere en inspirerende werkplek.

 

maatwerk; VSB Wellness

fotografie; Peter Baas