Exclusief tuindesign van ontwerper Stephen Versteegh

De tuin als extra leefruimte

“Alles dat kan worden ontworpen, vind ik leuk om te doen”, zei de als industrieel ontwerper afgestuurde Stephen Versteegh al eens tegen EXCELLENT. Hij rolde via zijn werk als ontwerper de wereld van de interieurarchitectuur in en maakte naam. Zijn specialismen werden steeds breder. Van woningen tot complete wellnessruimtes en zelfs het interieur van luxe jachten. “In de loop der jaren zijn daar tuinen bijgekomen. Ik dacht altijd dat een tuinontwerp veel zou verschillen met het ontwerpen van een interieur, maar tegenwoordig heeft de tuin echt de functie van een extra leefruimte gekregen. Dus zoveel verschilt het eigenlijk niet.”

“De tuinen van nu zijn vaak voorzien van een loungegedeelte, een buitenkeuken, een eetgedeelte en er is veel aandacht voor de vloerafwerking in de tuin. Ik moet soms vechten om groene, natuurlijke elementen in de tuin te krijgen”, lacht de veelzijdige ontwerper.  Waar Stephen in het verleden werd ingeschakeld om na het interieur ook naar de tuin te kijken, krijgt hij thans ook aanvragen om puur de tuin voor zijn rekening te nemen. “Wie weet wat de toekomst nog brengt. Ik heb bijvoorbeeld ook al complete poolhouses ontworpen, dus dan ben je ook echt bezig met het exterieur van een gebouw. Interieurs van woningen en jachten, tuinen, wellnessruimtes. Je kunt inderdaad stellen dat ik totaalpakketten kan verzorgen.”

Speciaal voor EXCELLENT toont hij middels computertekeningen vier van tuinontwerpen. Verschillend qua grootte en materiaalgebruik, maar allen sfeervol en met oog voor detail ontworpen.