Versteegh-Design in de Architectuurguide 2017

De ONTWERP & BOUWGIDS van de Nationale Architectuurguide wordt jaarlijks samengesteld met presentaties van hedendaagse Nederlandse (interieur)architecten, vormgevers en bouwers die ontwerpen presenteren met indicaties van de ontwerp- en bouwkosten.

Daarnaast vind je er informatie over de mooiste zelfbouwlocaties van Nederland en over duurzaam, energiezuinig bouwen en wonen.

De boekuitgaven van de Architectuurguide worden in de deelnemende gemeenten/bouwlocaties kosteloos versterkt aan optienemers en kavelkopers en zijn verkrijgbaar op woonbeurzen, in de boekwinkel (o.a. Bol.com).

Versteegh-Design is wederom opgenomen in deze uitgave.

Synergie tussen ontwerper en bouwer

De meeste architecten richtten zich voornamelijk op het exterieur van een woning. Om een hoog wooncomfort te bereiken is het handig om voor de realisatie van een interieur een gespecialiseerde ontwerper en bouwer in te schakelen. Dat voorkomt (kostbare) aanpassingen tijdens het bouwproces.

De kracht van een geslaagd interieurontwerp wordt voor een groot deel bepaald door een goede plattegrond. Ruimtelijk ontwerp en techniek moeten daarbij een integraal onderdeel vormen. Een interieurarchitect houdt zich bezig met vormgeving, een bouwer moet nadenken over techniek en de integratie van voorzieningen. Een goede verstandhouding tussen vormgever en bouwer is dan ook onontbeerlijk.

De meerwaarde van een goede samenwerking

Ontwerper Stephen Versteegh (links in beeld) van het bureau Versteegh-Design weet door zijn samenwerking met Harry Bergwerff van LBMC projectmanagement vormgeving en functionaliteit te combineren waardoor er bijzondere ruimten ontstaan waarin prettig geleefd en gewerkt kan worden. Wellness, met een hoofdrol voor zwembad en sauna zijn specialismen. Daarnaast realiseert het team op projectbasis complete interieurs, exterieurs, tuinen, buitenruimten en maatwerkmeubelen.

Wellness gevoel

Stephen: ‘Het is de ambitie om de belevenis van de gebruiker te de niëren en te vertalen in een interieur met een ‘wellness gevoel’. Door de samenwerking met Harry kunnen mijn ontwerpen binnen budget en tijdsplanning op een hoog niveau gerealiseerd worden.’ Harry : ‘Een zorgeloos bouwtraject begint bij het volledig onder controle krijgen van de situatie zodat er grip ontstaat op alle werkzaamheden en de planning strak kan worden uitgevoerd.’

1+1=3

Stephen en Harry kunnen over belangrijke items stevig discussiëren. Stephen: ‘We willen elk op ons eigen terrein het onderste uit de kan halen en overleg op het scherps van de snede komt het eindresultaat vaak ten goede. De simpelste oplossingen zijn nu eenmaal het moeilijkst te realiseren maar wel vaak de beste.’ Harry: ‘In onze visie is het interieur minstens zo belangrijker als het exterieur; je brengt immers meer tijd door binnen dan buiten je woning. Wij verzorgen de totale ontwikkeling van een interieur en de begeleiding van een heel project. Dat geeft rust, duidelijkheid en continuïteit in stijl, kwaliteit en afwerking’