Publicatie Excellent magazine 2/2018

Versteegh-Design realiseert exclusieve wellness 

Genieten als op Ibiza 

Een heerlijke wellness voor jou en je grote liefde, je gezin of voor een klein gezelschap. In een beklijvend, exclusief en van alle gemakken voorzien paradijs volledig tot rust komen en onbeperkt genieten van het zwembad, de sauna en de jacuzzi. En dat allemaal in een oogstrelende en door designer Stephen Versteegh ontworpen prachtplaatje. Het kan in de Parein Design Privé Sauna. De veelzijdig opererende topontwerper kreeg van de uitbater van  het Belgische bedrijf de opdracht om een luxueuze privé-unit in Ibiza-stijl vorm te geven. De lichte, natuurlijke tinten en materialen en de bijzondere inrichting nemen je mee naar de heerlijke sfeer van het Spaanse eiland, het bestelde flesje rosé en de uitgebreide tapasschotel doen de rest.

Waar we in Nederland nog vaak in het bijzijn van wildvreemden tot rust komen in grote wellness-centra, is het bij onze zuiderburen zeer gangbaar om met je partner of gezin voor enkele uurtjes een privé ruimte af te huren. De in Beveren gelegen Parein Design Privé Sauna beschikte al over in Oosterse sferen vormgegeven luxe units en zag kansen in de verbouwing van de hoge garage op het terrein. Kansen die Stephen Versteegh, eigenaar van Versteegh-Design, eveneens zag. “De oppervlakte van deze unit is een stuk kleiner dan de overige twee, dus het was een grote puzzeltocht om alle functies in de ruimte onder te brengen. Toen ik de locatie bezocht, voelde ik al snel dat ik iets met de hoogte van het pand en de natuurlijke omgeving moest doen. Door een tweede verdieping te realiseren en de achtergevel te vervangen door een grote glazen gevel, heb ik niet alleen extra ruimte weten te realiseren, maar hebben de bezoekers ook een panoramisch uitzicht op de natuur als ze in de bovengelegen sauna en hammam verblijven.”

“Door een tweede verdieping te realiseren en de achtergevel te vervangen door een grote glazen gevel, heb ik niet alleen extra ruimte weten te realiseren, maar hebben de bezoekers ook een panoramisch uitzicht op de natuur als ze in de bovengelegen sauna en hammam verblijven”

Het heerlijke vakantiegevoel 

Voor de ingang dragen de in drie verschillende kleuren uitgevoerde houten tegels bij aan het vakantiegevoel. “Bij strandtentjes zie jevaak dat de zon en het zand de houten vloerdelen hebben aangetast en verkleurd. Die look and feel heb ik hier ook weten te realiseren.” Aan de binnenzijde vallen, naast de luxe en relaxte sfeer, de witte tinten op, waardoor je je al snel in buitenlandse sferen waant. De bijzondere vloertegels versterken het vakantiegevoel. “Je ziet bijna de zandkorrels in de lichte tegels, die lijken te golven en een ruw karakter hebben. Alsof ze zijn gevormd door de zee”, aldus Stephen Versteegh, die ook nog wijst op het verwarmde buitenzwembad, dat is verrijkt met fraai mozaïek van Trend Mozaïek.

De fijne Ibiza-sfeer, het genot van je eigen wellness, twee relaxte zonne-bedden, de relaxte zithoek bij de fraaie haardpartij en het overheerlijke eten en drinken maken van het bezoek aan de luxueuze privé-unit een ontspannende genietmiddag. Optimaal ontspannen in je privé wellness.

Luxe zoals luxe hoort te zijn.

 

tekst; Sander Lemmens

foto’s; Peter Baas

Locatie; Parein