The Art of Living presenteert haar tweede hardcover boek

Na het succes van de eerste editie presenteert woon- en lifestyle magazine The Art of Living haar tweede hardcover boek. Hierin vindt u ruim dertig exclusieve topwoningen in Nederland en België, gepresenteerd op ruim 400 pagina’s. 

Sinds 2001 is magazine The Art of Living hét inspiratiemagazine voor de woonbranche in het hogere segment. Er wordt aandacht besteed aan bijzondere woningen, exclusieve interieurs, sfeervolle tuinen, kunst en lifestyle. Een selectie van de projecten die in het blad zijn gepresenteerd, komt terug in het hardcover boek. De focus ligt daarbij op architectuur, interieurdesign en tuinen en u leest interviews met de bewoners, ontwerpers, architecten en vakspecialisten. Dit alles wordt omlijst met de mooiste foto’s. Ook worden er betrouwbare vakspecialisten vermeld bij de projecten.

Stephen Versteegh 

‘Interieur draait om beleving. Of het nu gaat om een product, de inrichting van een interieur of landschap, uiteindelijk draait het om het weergeven van het speci eke en juiste gevoel van de opdrachtgever. Het is mijn missie om de belevenissen van de gebruiken te de niëren en te vertalen naar het juiste product of interieur.Alle keuzes in het ontwerpproces staan in dienst om deze belevenis, de totaalvisie, te versterken en zo tot een leefbaar en passend interieur te komen.” 

Topontwerper Stephen Versteegh studeerde af in de richting van industrieel (product)ontwerp. Tijdens zijn werk ontwikkelde hij zich steeds meer in de richting van interieurarchitectuur. Het centraal stellen van de beleving 

van de gebruiker stelde hem in staat bijzondere ruimtes te creëren, met oog voor ontspanning. Al snel behoorde het creëren van wellness, met in de hoofdrol een zwembad en sauna, tot een van de specialismen van Stephen. 

Sinds 2010 werkt Stephen vanuit zijn eigen ontwerpstudio Versteegh-Design aan de realisatie van bijzondere projecten, variërend van een compleet interieuradvies, tuinontwerp en droomwellness. Eén van deze projecten betreft de realisatie van een weelderig interieur voor een moderne villa. Een werkelijk schitterende plaatje, dat oogt als vanzelfsprekend, maar waar vele slimme ontwerpkeuzes aan vooraf gingen om dit te realiseren. 

Bijzondere glamour-woning 

Stephen Versteegh 

Sfeervol, glamorous en warm, maar ook harmonieus, rustig en evenwichtig. Een interieur met een heel eigen karakter en gevoel, dat naadloos aansluit bij de wensen en smaak van de opdrachtgevers. Zo laat het interieur dat Stephen voor zijn opdrachtgevers ontwierp zich in enkele woorden de niëren. De opdrachtgevers waren erg gecharmeerd door het werk van Stephen en wilden het interieur van hun villa trans- formeren in de bekende luxueuze en aansprekende stijl van de ontwerper. “Het uitgangspunt was een glamour-woning,” aldus Stephen. “Op basis van de bestaande bouw heb ik plattegronden getekend. Ik ben daarbij zoveel mogelijk uitgegaan van de bestaande bouw van de woning, waardoor er geen grootschalige veranderingen plaats hoefden te vinden om het droominterieur te realiseren.” 

Wat het project extra uitdagend maakte, was dat de woning een hele rommelige basis had. “De villa hee een rieten kap, waardoor er veel schuine wanden en hoeken in de woning zijn verwerkt. Zo moest ik rekening houden met twee hoeken van 30 °C, die een behoorlijke knik in de woning veroorzaakten. Mijn doel was dan ook om de indeling en inrichting van de woning zo logisch mogelijk te laten lijken, waardoor er een sterke basis zou ontstaan voor het verdere interieur.” 

Symmetrie en rustige basis 

In zijn ontwerp tekende Stephen een sfeervolle woonkamer, waarbij een slim bedachte, op maat ontwor- pen haard annex tv-meubel met grote donkere glasplaten, zorgt voor een mooie afbakening.“Het leefgedeelte speelt zich af rondom dit element,” aldus Stephen.“Aan de ene kant is een luxueuze living ontstaan met grote hoekbank, aan de andere kant een sfeervol en wat meer afgezonderd zitje. Ook de keuken grenst aan het meubel. De ruimte staat in open verbinding met de rest van de woonkamer, maar heeft door de positionering van het element toch een soort begrenzing. Nog wat verder door zijn een werk- kamer en een grote eetkamer gelegen. Zowel in deze rui- mte als in de living heb ik een verlaagd plafond gecreëerd, 

waardoor de kamers een bepaalde knusheid hebben gekregen. Door de plafonds symmetrisch vorm te geven is bovendien ook een bepaalde rust ontstaan in de inrichting. Die symmetrie heb ik ook in de rest van de woning door- gevoerd, waardoor het interieur een rustige opbouw heeft gekregen die zorgt voor een zekere ‘vanzelfsprekendheid’. 

Opvallende elementen 

Door de basis rustig te houden, ontstonden er volop mogelijkheden om qua materialisering ink uit te pakken. Zo zijn de verlaagde plafonds bekleed met een prachtige leersoort en is ook het haard annex tv-meubel gedeeltelijk bekleed met leer. Daarnaast is er gekozen voor opvallende wandbekleding in onder andere de eetkamer, het toilet en de badkamer. Ook erg bijzonder is het onyx steen dat verwerkt is in het keukenblad en de bar, gelegen in het souterrain.“Deze steensoort is een echte blikvanger, zeker in combinatie met de verlichting eronder, waardoor de 

patronen nog beter zichtbaar zijn,” aldus Stephen.
Op de begane grond is een luxueuze wellness gecreëerd. Het op maat ontworpen zwembad heeft een bekleding van mozaïek, wat ook terugkomt in de muur van het zwembad en het plafond. De combinatie met natuursteen voor een van de wanden maakt van het zwembad een ruimte met een hele luxe sfeer. Ook de prachtige sauna is enorm sfeervol, dankzij de combinatie van onyx steen op de muren en mozaïek op de saunameubelen. 

Slapen in een vogelnest 

Ook de kamers op de eerste verdieping, bereikbaar via een prachtige trap in de grote hal, zijn sfeervol ingedeeld en aangekleed. De master bedroom met walk-in closet en weelderige badkamer is een combinatie van glamour en bijzondere materialen en ademt een luxe hotelsfeer. Stephen:“De basiskleuren zijn bewust donker gehouden, zodat het interieur, naast glamorous, ook warm en knus is, en daardoor heel leefbaar. Dit wordt versterkt door passende verlichting.” 

Op de tweede verdieping is nog een kamer gelegen, die weer een heel eigen look heeft gekregen. “Het was de droom van de dochter van de opdrachtgevers om te slapen in een vogelnest. Dat thema heb ik vervolgens helemaal doorgetrokken in onder andere het fotobehang en de verlichting. Ik ben bijzonder trots op het resultaat, net zoals op de rest van het interieur. 

Wat het extra leuk maakt is dat de eerste ontwerpen bijna geheel zijn uitgevoerd en er vrijwel geen aanpassingen op zijn gemaakt. De woning heeft een logische indeling gekregen. Alles klopt bij elkaar, van stijl tot verlichting. Maar vooral: het past perfect bij de opdrachtgevers!”